I guess he'll read it in the smoke now

Nyss tog jag en promenad. Jag har varit sjuk i en vecka nu o klättrar typ på väggarna. (Hehe skrev 'kryper på väggarna' först, det hade varit en syn det) Jag är tillräckligt frisk för att plugga o träffa vänner och så, men vågar inte träna än. Och det stör mig.

Med huvudet fullt av tankar drog jag på mig en powerwalkoutfit och gav mig ut på långpromenad. Självklart hade jag musik i öronen. Lugna chillåtar. Ibland mår man så himla bra av att vara ute o gå, helt själv, med bara musik o sina tankar som sällskap. Har känt mig lite vilsen de senaste veckorna.. Har inte riktigt förstått varför.. Men tror att jag börjar inse att jag är färdigpluggad snart. O då börjar ju ett nytt kapitel i mitt liv. Får lite småpanik över det faktumet. Vad vill jag jobba med? Vart ska jag bo? Hur kommer mitt liv se ut?

Men det kändes som att jag trasslade upp en del frågor under min promenad. Dels är jag ju av naturen inte en stressande människa och dels kom jag ihåg vad min drivkraft är och vad som får mig att kämpa. Så länge jag har siktet inställt på mitt mål känns tanken på framtiden bra. Men det kommer nog komma fler stunder då jag känner mig vilsen..

Men redan snart börjar ju ett nytt liv för mig, i Thailand :D Jag är så sjuuuukt pepp på det. Jag känner att jag behöver ett halvår med mindre allvar och mer roligt. Vill hitta på massa busiga äventyr :)






Jag har inte lekt färdigt.

 


poor girl

I dubbel bemärkelse idag! Poor =fattig dagen före löning men mest poor =stackars för jag mår inte så bra.. Är pigg i huvudet men kroppen säger aj..

Så nu är det soffläge som gäller för mig tills det är dags att sova. Jag surfar runt på lite tränings- och hälsobloggar och blir lite inspirerad. Inspirerad som i att hitta nya träningsmetoder och pass, men mest av allt inspiration till god nyttigare mat. Jag kommer aldrig att bli ett träningsfreak som styr hela sitt liv efter mat och träning. Men jag ser det som självklart att leva ett relativt hälsosamt liv. Jag vill må bra både på utsidan och på insidan. Jag är övertygad om att det finns massor av människor som ser hälsosamma och sunda ut men som stoppar i sig onyttig mat vilket leder till att insidan av kroppen mår risigt. Så länge man är ung märker man troligtvis inget men det är så onödigt att sabba för framtiden.

Det finns sjuuuukt mycket mat som är enkel att laga och smakar riktigt gott som är nyttigare än den mat som många stoppar i sig. I mitt liv innebär nyttig mat absolut inte att förbjuda saker eller att bara äta grönsaker eller inga kolhydrater. No way. Men det finns så många små val man kan göra för att få en lite hälsosammare livsstil.

-Till att börja med kan man sluta köpa hem chips o godis o liknande o ha i skåpen hemma.
-Byt ut vitt bröd och pasta mot motsvarande med mer kostfibrer
-Ät en ordentlig frukost! Är man inte dödshungrig vid lunch tror jag chansen ökar att man väljer en nyttigare lunch. Min frukost består exempelvis ofta av kokt ägg, grovt bröd med leverpastej o gurka och ett glas mjölk.
-Välj bort läsk!!! Sjukt mycket socker
-Ät frukt istället för godis. Finns ju massor av god frukt! Jordgubbar, ananas, mango, hallon, mandariner och kiwi är nog mina favoriter. Just nu värmer jag gärna hallon och äter med en stor klick vaniljkesella.. Mmmm :)

Det viktigaste när det gäller träning och kost tycker jag är att man ska göra det för sin egen skull. Ingen annans. Man ska välja den träningsform man mår bäst av. Promenader, Friskis o Svettis-pass, ridning, löpning, hockey - bara att välja o vraka :)

O en uppmaning till folk in general: försök att hålla tillbaka med åsikter om folks kroppar. Många kommentarer är säkert inte alls menade att vara taskiga eller sårande, men jag tycker man ska vara försiktig med att kommentera andras kroppar. Jag kan ju ifs inte tala för någon annan är mig själv, men jag har både fått höra kommentarer om att jag gått upp i vikt, och fått kommentarer om att jag blivit smal. (När jag var mindre jag har även fått höra att jag var "sjukligt smal") Jag mår inte bra av någon av kommentarerna. Jag lever mitt liv som jag mår bäst. Lagom nyttig mat, lagom träning, lagom fest och massor av umgänge med mina fina vänner :) (o massa annat såklart)

Hehe blev ett långt inlägg! Nu ska jag fixa naglarna lite o sen tänker jag sova tidigt o hoppas att lite sömn får mig att må bättre :)

 


one night in Bangkok

Idag längtar jag riktigt mycket efter Thailand!! Räknade just lite i min kalender och upptäckte att vi åker om typ 11 veckor och det är ju helt galet!! Jag har styrt upp en del grejer inför flytten men det är en hel del kvar!

Jag o Erika håller på att kika på boende. Vi har blivit tipsade om ett ställe som är hyfsat billigt och ligger nära skolan men det ska tydligen vara rätt nergånget så vi ska fortsätta leta. Vi har inte speciellt höga krav men nära skolan, fräscha lägenheter, hyfsat billigt, pool o gym vill vi ha :P

Igår ansökte jag om CSN för att plugga utomlands. Jag har hört att dom kan krångla en del så jag tänkte att det är bäst att börja i tid :P Tror jag måste komplettera med några blanketter men det får bli ett senare problem.

Jag vill ju hyra ut min studentlägenhet så jag har nånstans att bo när jag kommer hem sen, så idag kom en tjej från mitt program hit o kikade på min lägenhet. Hon verkar vettig så hoppas hon vill hyra den :)

Förra veckan ansökte jag o Erika vilka kurser vi vill läsa där borta. Risken är dock övervägande att vi kommer få välja om när vi kommer dit, det verkar bli fel för alla som pluggar utomlands.

Ett smart tipshar jag fått o det var att även söka kurser här hemma. Det kan ju faktiskt hända grejer som gör att man inte kan åka iväg och då gäller det att ha en plan B. Men jag ska ju åka!

Snart måste vi börja kika på flygbiljetter.. Gaaaah!!

För övrigt så börjar jag nog bli sjuk :/ Hoppas att det bara blir en liten förkylning för jag har varken tid eller lust att vara sjuk. Fick ont i halsen igår o inatt fick jag ont i kroppen. Tog en alvedon i morse så har mått rätt bra idag på dagen men känner nu att den börjar gå ur. Så resten av dagen ska jag ta det lugnt. Måste plugga så sitter med det nu. Kanske blir en promenad senare annars blir det bara vila för mig. 



Elenor 24 år o 4 år :P Hämtade denna bild från farmor 


skärpning!

Ja, lite dålig stil är det faktiskt av mig att blogga så lite. Men inspirationen har inte riktigt funnits där känner jag. Får lite dåligt samvete när jag ser att det är en tapper skara som kikar in här varje dag med förhoppningen att jag ska ha delat med mig lite mer av mitt liv..

Iallafall, idag har jag tagit det luuugnt! Det blev en mysig och lugn kväll igår med bubbelbad, vin o bästa tjejerna när vi firade Malin :) Kvällen avslutades på Å. Bra kväll!

Så jag vaknade utan att vara minsta lilla bakis imorse men det är ju ändå skönt att tillåta sig själv att ha en riktig mysdag, det är ju trots allt söndag :D Vi blev bjudna på frukost hos Ronja som precis flyttat in i en supermysig vindsvåning rätt nära mig. En helt vitmålad lägenhet med vita takbjälkar som hon inrett mysigt :)

En stor del av dagen har jag faktiskt spenderat i soffan men framåt eftermiddagen fick jag ett ryck och städade iordning lägenheten och tände massa ljus. Myskväll var jag sugen på :) Tvätt har även stått på schemat.

Fick sällskap av E så vi har sett The Reader ikväll. Bra film som skildrar konsekvenserna av andra världskriget på ett annorlunda sätt, men fokus ligger på en speciell relation...

Nu ska jag strax sova, denna vecka är det PLUGG som gäller. Som jag längtar...



Godnatt!


Ceasarsallad med kyckling

Efter en lång dag har jag äntligen gosat ner mig i soffan, mätt som en plätt. Dagens middag blev min egna Ceasarsallad med kyckling. Hur god som helst :)

Dagen inleddes med upprop och introduktion till C-uppsatsen. Sen var det bara att hoppa i Fjällrävenbrallorna och cykla iväg till jobbet, i ösregnet. Tur att jag har bra kläder hehe :)

Just det! Jag har sålt lägenheten :D Blev ett hyfsat bra pris o jag tjänar en liten hacka så det känns bra! Tror det blir kontraktskrivning på torsdag.

Kvällens planer består av soffmys o hallon o vaniljkesella :)


ledig!

Jajjemen idag är jag heeelt ledig :D Riktigt välbehövligt efter de senaste veckorna med massor av plugg, Luleåresan o jobb. Jag gillar ju som sagt att ha mycket att göra men tusan vad skönt det är att ha nada att göra ibland också, o bara vila :)

Helgen har varit kanonbra. I fredags bjöd jag hem mig till mor min på middag. Det bjöds på pilgrimsmusslor, fläskfile, potatisgratäng, sallad, guacamole och bearnaisesås. Efter att jag hade fått i mig en stor portion av detta plus efterrätten glass, bär, maränger och chokladsås var jag minst sagt proppmätt. Resten av kvällen spenderades i mammas soffa.

Lördagen bestod som vanligt av jobb o på kvällen vankades festligheter. Vi var hos mig o förfestade o sen svängde vi våra lurviga hela natten på krogen. Bra kväll :)

Imorse sov jag till 12 :D Liite dåligt samvete får jag av att sova så länge men det struntar jag faktiskt i. Skönt att inte ställa väckarklocka ibland. En riktig lyxfrukost slängde jag ihop i form av varma hallon med vaniljkesella och toast med kantarellstuvning. Hittills idag har jag mest städat och vilat nerbäddad i soffan. Snart slutar E jobba och då blir det promenad i det härliga höstvädret.


soffmys

Här kommer ett litet livstecken från lilla mig. Det är full rulle den här veckan med jobb fem dagar o plugg resten typ :P Men det känns bra, jag gillar att ha fullt upp :)

Nackdelen med att jobba hela dagarna är att jag inte hinner röra mig så mycket vilket får mig att klättra på väggarna. Men nästa vecka ser bättre ut ur den synvinkeln så jag får nog leva med att vara lite slapp den här veckan o träna hårt nästa :D

Ne, nu tänker jag fortsätta mitt soffmys.


Kuligt i Luleå

Jag hade en riktigt bra helg uppe i norr :D Det var kul att hälsa på bror min och se hur han har det i sin nya hemstad. Hans lägenhet var stor o mysigt inredd. Sjukt stor soffa!

Vi hann med lite allt möjligt. Massa fest, Yatzyspel, NORRSKEN, träffa sjukt mycket folk, shoppingrunda, stjärnfall, filmer o mys typ. Alla Lulebor var genomgoa :) En lite tråkig sak var att jag misslyckades med att ta det lugnt på fredagen för att vara mer pepp på lördagen. Jag var in the dimma så att säga så jag mådde sådär hela lördagen då höstens största fest var. Men det var sjukt kul ändå :) (Förutom att vi fick köa en och en halv timme för att komma in) 

Jag vann :D



Lek på Teknikens Hus



På Nordpolen?



Daniel, Jocke o Peppe på skolan






Hejdå Luleå

Nu är jag hemma i vardagen igen men det är ju inte fy skam det heller :) Hela veckan kommer att spenderas på jobbet och jag var en aning sliten imorse kan jag säga. Eller förresten, inte bara i morse. Jag har varit medvetslös hela dagen. Men jag lyckades laga middag ikväll som jag skulle beskriva som en kulinarisk höjdpunkt. Lövbiffrullader med philadelphiafyllning med smak av vitlök och örter i en sås med samma smak. Till det serverades hemlagat potatismos som blandades med mixad broccoli. Gött!

Nu tänker jag sova!!

 


tiger, tiger..

Ikväll packar jag för fullt. För imorrn hoppar jag på ett plan o reser upp mot nordligare breddgrader, nämlingen till Luleå! Det är tydligen rätt kallt där så har packat ner lite varmare kläder. Jag vet inte riktigt hur det går till, men varje gång jag packar så blir det hur mkt grejer som helst! Men jag vill ju ha lite valmöjligheter, kan ju inte bestämma nu vad jag vill ha på mig i helgen :P

Förutom packning har min dag bestått av att sätta upp affisher för Studenttorsdagen vi arrangerar den 20 oktober, kanelbullebakning och träning :) Gick på ett functional toningpass och efter det körde jag o Erika några maskiner på gymmet. Nu myser jag i soffan och känner mig helt slut i kroppen, men på ett skönt sätt :) Älskar känslan av att vara nytränad :D



Ne nu ska jag försöka pressa ner det sista i resväskan. Ha det gött :)


pics





Ärvt från farmor




Kanelbullens dag :)



Out of date?


haha.

Om jag var ett djur, då skulle jag nog vara ett lejon. Eller nej förresten, jag är ju en hona, så jag kan ju inte vara ett lejon. Tiger skulle jag ju bli då. - Isabel Adrian

have a banana

Rätt skön dag idag :) Har förberett morgondagens seminarie under dagen och vi får nog ihop nåt rätt bra tror jag. Självklart slog vi på stort med bakingen till fikat också men vad vi bakade får bli en hemlis tills imorrn :P

Har kört ett gympass på kvällen som gick bra :) Var pigg i kroppen men jag behöver lite mer variation i min träning känner jag. Ska styra upp detta!

Hade inte nån mat hemma som jag var sugen på men jag kom på att jag har massor av kantareller i frysen så jag lagade en svampstuvning o åt rostat fröbröd till det. Mums! O nu blir det mango, ananas o vaniljkesella :D


minnen

Jag var som sagt i farmors hus idag. Det kändes faktiskt bra. Det var bara jag o pappa, och vi gick igenom massor av lådor o hyllor. Det är så kul att gå igenom allt, för min farmor var en aning pedantisk av sig. Det är ordning och reda kan man säga, allt ligger på rätt plats. Och allt som har minsta lilla värde i sig har hon skrivit lappar till. "Äkta krokodilväska", "Köpt på auktion efter en gammal tandläkare i Hofors av min pappa Karl Klintberg" osv.
Jag fick med mig en del grejer från henne. En samling böcker om andra världskriget, en sjal och krokodilväskan är några av grejerna. Whiskeyglas från Orrefors. Jag ska dit i veckan också o hämta en fin servis och några koppar och tallrikar från Gustavsberg i Bersåserien.



Farfars och farmors grav

<3


kärlek

I torsdags var vi på Raw Comedy Club på Tyrol på Gröna Lund och satan vad kul det var :D Vi råkade göra tabben att sätta oss typ längst fram så vi blev lite utfrågade o utsatta av komikerna haha. Det var TV-inspelning och det var två avsnitt som spelades in så vi kommer förmodligen synas en del :P Snyggingen Mårten Andersson är typ programledare och de andra som uppträdde var Karin Adelsköld, Ian Stone, Ola Aurell och Hasse Brontén. Ola Aurell har jag aldrig sett förut o han såg helt malpacerad ut för han ser ut som världens mest tafatta tönt, men sen började han spela gitarr o sjunga sina visor o han var nog en av dom roligaste :D





Min helg var varit lugn faktiskt. I fredags var vi hemma hos Jenny o bara chillade. Lördagen bestod av jobb och det var rätt mycket kunder så det var roligt :) Efter jobbet tog jag en timmes promenad för att mjuka upp mina ben som är tunga av träningsvärk. Det var 22 grader ute!! Väldigt vacker höstdag.

Kvällen spenderades hos Fredrik o Sandra, som bjöd på middag :) Fint kött, god sallad med rödbetor, chevréost, babyspenat o knaperstekt bacon och hemmagjord bearnaisesås och gorgonzolasås. MUMS! Jag och Sara stod för efterrätten och det blev gino. Trevlig kväll :)

Idag ska vi åka till farmors hus för att se vilka saker vi vill ha därifrån. Jag har inte varit där sedan hon gick bort, så det kommer nog bli rätt jobbigt. Kommer kännas tomt. Kanske kommer jag förstå verkligheten, att hon inte längre lever..



Min tatuering 'kärlek' står för alla jag älskar i mitt liv. Min familj och mina vänner. Farmor <3


RSS 2.0