Glad tjej :)

Just nu ligger jag och myser i soffan efter en härlig helg i Funäsdalen. Det var jag, Sandra, Fredrik och Oscar som tog lite semester och styrde kosan mot fjällen för slask-skidåkning och björnletande :P Vi åkte upp torsdag eftermiddag o första kvällen spenderade vi i stugan med lite vin :) 

När vi vaknade på fredag morron upptäckte vi att en bauta-storm hade slagit sina klor i Funäs.. Det vräkte ner snö o vindbyarna var inte o leka med :P MEN vi är ju vikingar så efter att ha hållit stugråd bestämde vi oss för att testa hur Funäsdalsberget stod emot stormen. Stugan ligger i Hamra och där var samtliga liftar stängda.. 

När vi kom fram till backen öste det ner snö o blåste massor.. Såhär såg jag ut efter promenaden från parkeringen till liftkortköpstället:


 Men när vi satt i liften påväg upp mot toppen slutade det både snöa o blåsa o när vi hoppade av liften såg vi att det låg typ 2 decimeter nysnö i backen. Lycka :D Fast det gick riktigt dåligt att åka haha men kul var det iallafall ..












Hehe vrålande vindar :P

(SJUKT irriterande att det inte går att blanda vänsterställd o centrerad text o bilder. Aja nu blir det såhär fult)

Vi åkte skidor hela dagen o sen åkte vi tillbaka till Wärdshuset o gick på Afterski :) Det var ett helt gäng byggarbetare där o röjde och en av dom råkade riva taket lite.. Hehe det såg lite kul ut :P

Sen rullade vi hemåt och drog igång bastun och började med maten. Till förrätt blev det toast med chevré, äpple och honung. Gott :) Vi bastade en sväng och sen bjöd killarna på huvudrätten: pasta med musslor. GAAAALET GOTT!! Vi drack vin o hade det mysigt tills vi kom på att vi hade lovat byggarbetarna att förfesta med dom så vi gick ner till byn men det var rätt sent så vi gick hem igen i stormen..


På lördagen fortsatte det att blåsa och denna dag föll valet på Ramundberget. Där blåste det inte så mycket och backarna var roliga :) (dock sög jag på att åka även denna dag)

Vi bestämde oss för att ta det lugnt på lördagskvällen. Först blev det lite bastu och sen middag. Och OH LORD vilken god mat vi åt :D



Perfekt tillagad oxfilé med ugnsbakade rotfrukter och potatis, sparris och rödvinssås. GOSH!


Mjaa det var min helg det :)

We laugh until we think we’ll die, barefoot on a summer night
Nothin’ new is sweeter than with you
Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0